Списък с участниците от България в индивидуалния финал 1 юли 2017 г.

В прикачения файл е списъкът с участниците от България в индивидуалния финал на четвъртия  туурнир "Математика без граници" - 1 юли 2017 г. 

Предстои публикуване на списъкат с отборите от България за състезанието на 2 юли 2017 г.

Настаняването в Несебър можете да уредите сами, но можете да се възползвате и от услугите на MD Tour – Несебър. За да получите оферта, моля изпратете информация за :

- дата на настаняване; брой нощувки;  общ брой на групата (участници + съпровождащи)

За контакт -Диян Минков - 0886862370, md_tour@abv.bg, skype: didu_minkoff; Катя Русева - 0885297740, skype: katja.ruseva

КАЛЕНДАР НА ДЕЙНОСТИТЕ

До  5 май 2017 г.  Публикуване на съставите на отборите за ОТБОРНОТО СЪСТЕЗАНИЕ („Математическа щафета”), което ще се проведе на 2 юли 2017 г. в гр. Несебър

До 30 май 2017 г. – Получаване на заявки на учители за участие в техническата конференция. Всяко училище има право на 1 представител на техническата конференция.

До 20 юни 2017 г. - На електронната страница на турнира се публикува ОКОНЧАТЕЛНАТА програмата на турнира и разпределението на състезателите по ЗАЛИ, ГРУПИи часове. По пощата, на посочения от училищата адрес, се изпращат баджовете на участниците и ръководителите на отбори. На баджа е записано името на детето/ръководителя  и мястото му – номер на стая за индивидуалното и отборното състезание.

Провеждане на финалното състезание

(началните часове и местата на събитията по време на финала подлежат на съгласуване с домакините и МОЖЕ ДА НАСТЪПЯТ ПРОМЕНИ, които ще бъдат оповестени до 20 юни 2017 г.)

30 юни 2017 г.  (петък)16:00 – 18:00 ч Техническа конференция за ръководителите на отбори

1 юни 2017 г.  (събота) Откриване на турнира; индивидуално състезание

8:30 ч.

Откриване на турнира - северен вход на СОУ „Любен Каравелов”, гр. Несебър, ул. „Любен Каравелов” №1; Молба към родителите и учителите: мястото пред училището е ограничено, затова молим на площадката пред училището да бъдат само участниците в първата състезателна група.

9:30  – 10:30 ч. – Индивидуално състезание за първа състезателна група (1, 6 и 9-12 клас)

11:00 ч. – 12:00 ч. – Индивидуално състезание за втора състезателна група (2, 5 и 7 клас)

12:30 ч. – 13:30 ч. – Индивидуално състезание за трета състезателна група (3, 4 и 8 клас)

Пояснение:

Броят на задачите в теста за индивидуалното състезание е 20, от които 10  са с избираем отговор, и 10 - със свободен отговор. Задачите от № 1 до № 10 се оценят с по 1 точка за всеки верен отговор; задачите от № 11 - № 20 се оценяват с по 2 точки на задача за пълен отговор; 1 точка – ако отговорите са 2 или повече, а са посочени по-малко; 0 точки – грешен отговор или липса на отговор.

Листовете за отговори и на индивидуалното и на отборното състезание ще бъдат в три еднообразни екземпляра (химизиран) –бял, зелен и жълт. Ученикът пише върху белият лист, под който са зеления и жълтия и всичко се откопирва. При предаването на листа за отговори, след подпис от квестора и нанасяне на времето, участникът ще получи жълтия екземпляр.

Зеленият екземпляр се съхранява за контролна проверка. Белият екземпляр остава за съхранение от журито.

Заелите първите три места от всеки клас във финалното индивидуално състезание получават златен, сребърен и бронзов медал. Общият брой на удостоените с медали е до 20 % от финалистите от всеки клас. Класирането се извършва по точки. При равен брой точки по-напред в класирането е този ученик, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите. Времето се записва от квестора в присъствието на състезателите.

Класирането за купите „Математика без граници” се определя на базата на сбора от двата най-добри резултата от трите дистанционни състезания и удвоения резултат от финалното състезание. В класирането участват до 3-ма представители на всяка страна, получили най-добър резултат във финала.

2 юли 2017 г. (неделя) – Отборно състезание; награждаване на победителите в отборното състезание.

10:00 ч. –

Обявяване на резултатите от индивидуалното състезание на електронната страница на турнира www.mathematicalmail.com

09:00 ч. – 09:45 ч. - Математическа щафета (отборно състезание) – (1, 4 и 7 клас)

10:15 ч. – 11:00 ч. - Математическа щафета (отборно състезание) – (2, 5 и 9-12 клас)

11:30 ч. – 12:15 ч. - Математическа щафета (отборно състезание) – (3, 6 и 8 клас)

Отборното състезание се провежда под формата на математическа щафета от 5 задачи за всеки клас/група. (В условието на всяка следваща задача се съдържа отговорът на предходната.) Всеки отбор, съставен точно от 3 ученици от един и същ клас, решава задачите в екип за 45 минути и попълва общ талон за отговори. Не се допуска участието на отбор с по-малко от 3 състезатели. Организаторите на турнира не участват при съставянето на отбори – това е право на съответното училище участник. Всеки верен отговор в отборното състезание се оценява съответно с 5 точки за първата задача, 4 точки – за втората, 3 - за третата, 2 – за четвъртата и 1 – за последната пета задача.

Заелите първите три места от всеки клас в отборното състезание получават златен, сребърен и бронзов медал. Общият брой на удостоените с медали е до 20 % от финалистите от всеки клас. Класирането се извършва по точки. При равен брой точки по-напред в класирането е този отбор, който е изразходвал по-малко време за решаването на задачите. Времето се записва от квестора в присъствието на състезателите.

До 14:00 ч. Контестации за индивидуалното състезание се приемат на електронен адрес competitions@abv.bg

Контестациите съдържат трите имена на участника, класа, предмет на обжалването. Те се правят на базата на отговорите посочени от ученика в жълтия отрязък и публикуваните отговори. Всяка от задачите от 1 до 10 се оценяват с 0 или 1 точка; всяка от задачите от 11 до 20 се оценяват с 0, 1 или 2 точки.

14:00 ч. - Обявяване на резултатите от отборното състезание на електронната страница на турнира www.mathematicalmail.com

До 16:00 ч. Контестации за отборното състезание се приемат на електронен адрес competitions@abv.bg

19:00 ч. Награждаване на победителите в отборното състезание - СУ „Л. Каравелов”, гр. Несебър, ул. „Л. Каравелов” №1

Пояснение: награждаването ще се проведе на площадката пред северния вход на училището, където ще е и откриването. Носителите на медали ще бъдат обявени предварително, затова молбата ни е местата на площадката да бъдат заети от обявените медалисти, а колеги и придружаващи лица да бъдат зад тях.

3 юли 2017 г. (понеделник) – Церемония по награждаване на победителите; закриване на турнира

9:00 ч.  Церемония по връчване на наградите на турнира – Античен форум в Стария Несебър

Поздрави от страните – участници; Награждаване на победителите от индивидуалното състезание; Награждаване на учителите с принос към турнира; Връчване на наградите на кмета на община Несебър

Обявяване на математическите звезди на турнира – най-успешният състезател от всяка страна-участничка

Връчване на купи и лаврови венци на победителите

Награди от партньорите

12:00 ч. - Пресконференция с носителите на купи за първо място и математическите звезди на турнира – кафе вила „Богданов” – ул. „Л. Каравелов” № 12, на улицата на СУ„Л. Каравелов” в посока Стария Несебър

 

Документи за сваляне